Dublin Irland

 

Rejsebeskrivelse: Dublin Irland

 

Det er noget i den irske luft, der gør, at man ikke kan undgå at blive i godt humør.

 

Man kan mærke energien. Der er bare noget i luften, som opfordrer til at gå ud og have det sjovt. Irerne gør det tit og gerne, for deres umiddelbare livsglæde, en lettere anarkistisk tilgang til tingene at have det sjovt.

 

Det første, vi gør, efter at have smidt taskerne på The Ripley Court hotel i Talbot Street, er at gå hen til O’Connell’s en uformel sportsbar, der næsten altid er stuvende fuld. Sjældent har en Kilkenny smagt bedre end denne fredag eftermiddag.

 

Dublin er nem at overskue inden for en rimeligt stor central kerne, og man kan nå frem til alt muligt på gåben på 10-20 minutter – hvis man ikke stopper for tit ved de hyggelige pubber, der findes overalt. som kan være proppet, men alligevel gennemsyret af denne lette og ustressede atmosfære over det hele.

 

Men vi er kun ude på sjov, så dagen efter tager vi på en endagstur til Gendalouch, Wicklow og Kilkenny. Turen gå gennem Dublin Mountains og til resterne af det gamle munkekloster Glendalough fra det sjette århundrede. Den store, hvælvede indgang, The Gateway, er et af de vigtigste monumenter i irsk historie, men det er især det restaurerede 30 meter høje tårn, der falder i øjnene. Indgangen ligger 3,5 meter over jorden og kan kun nås med stige, for udover at fungere som vartegn fungerede det runde tårn som tilflugtssted under angreb. I dag ligger området delvist i ruiner og ind i mellem bygningerne har området i en del år været brugt som lokal kirkegård. Efter den guidede tur i Glendalough køre bussen videre til Wicklow Mountains hvor en del af scenerne til filmene Braveheart, Excalibur og King Arthur er optaget. Bussen stopper herefter i Kilkenny hvor vi er på egen hånd går en tur rundt i byen inden bussen vender tilbage til Dublin.

 

Inden hjemrejsen om mandagen når vi også at besøge Bryggeriet Guinness samt destilleriet The old Jameson.

 

Hvis du får problemer eller har spørgsmål vedrørende dette Websted, kan du kontakte wib@boegegaard.dk