Kenya "Mombasa Nyali"

 

 

Rejsebeskrivelse: Mombasa / Nyali

 

 

Turen startede i byen Nyali en forstad til Monbasa, hvor jeg boede 15 dage på Reef Hotel. Mombasa er et sted som emmer af historie, men samtidig fascinerende kommercielle og kosmopolitisk havneby.

 

Mombasa er en ø forbundet til fastlandet med broer og færger. Selve Mombasa by er en kaotisk og larmende by med meget fattigdom. Byen er en god blanding af nyt og gammelt med Old Town, der ligger i området omkring Fort Jesus, som det roligste område i Mombasa.

Mombasa er et sted hvor der er en verden af kulturer. Moskeer, hinduistiske templer og kristne kirker næsten side om side omkring bymidtens gader.

 

Byens vartegn er de store stødtænder der blev opført på Moi Avenue i anledning af Dronning Elisabeths besøg i 1952. På Moi Avenue er der i øvrigt godt gang i handelen, her ligger små hyggelige boder og mere almindelige forretninger.

 

Fort Jesus er Mombasas største turistattraktion med en lang og spændende historie bag sig. Fortet har skiftet hænder mange gange, men det var især portugiserne og araberne der kæmpede om det. Senere hen, i 1895, lavede englænderne fortet om til fængsel, og som sådan fungerede det indtil 1958. I dag er Fort Jesus et museum der omhandler fortets og Mombasakystens historie.

Kenya tilkæmpede sig uafhængighed fra det Engelske styre den 12. december 1963. Selvom Kenya oplevede nogle politiske rystesyge efter sin uafhængighed, er det endelig lykkedes at opnå en stabil og lovende fremtid for befolkningen i Kenya selv om der er meget fatigdom i og omkring storbyerne.

 

Kenya er endnu langt den mest besøgte destination langs det østlige Afrika, og er stadig en magnet for turister på grund af den udsøgte kvalitet af den den rimelige korte afstand fra Mombasa til Tsavo Øst & Vest samt Nationalparken Shimba Hills safari parker med dets rige dyreliv og de hvide sand strande omkring Nyali ca. 6 km nord fra Mombasa.

Hvis du får problemer eller har spørgsmål vedrørende dette Websted, kan du kontakte wib@boegegaard.dk